Renovatie

Renovatie als sleutel tot een langere levensduur van uw Firepack

Renovatie

Geen enkele installatie gaat eeuwig mee, ook al wordt uw pompset met regelmaat gecontroleerd en onderhouden. Er komt een moment waarop u voor de vraag komt te staan: moet de pompset worden vervangen of opgeknapt door het vervangen van een aantal onderdelen? Wij hebben een gespecialiseerd team dat zich bezighoudt met reparaties en renovaties van Firepacks of pompsets van andere fabrikanten.

Van inventarisatie tot renovatie

De opname start met een inventarisatiegesprek op uw locatie. Tijdens deze afspraak achterhalen we de behoeften, voorschriften en specifieke wensen. Ook maken we het benodigde beeldmateriaal van uw installatie. Met deze informatie gaan we naar de tekentafel en bekijken we met onze Engineers de mogelijkheden voor reparatie en renovatie. We geven advies op maat, inclusief een duidelijke offerte voor de werkzaamheden die we adviseren om de levensduur van uw installatie te verlengen. Voorbeelden van adviezen zijn:

  • Het reviseren van de pomp en/of (diesel) motor.
  • Het vernieuwen van de schakelkast.
  • Het vervangen van complete pompsets (maatvoering in lijn met huidige situatie).
  • Het vernieuwen van de volledige inrichting van de pompkamer, inclusief alle leidingwerk, roosters, testleiding etc.

Na goedkeuring van de offerte gaan we aan de slag met het inplannen van de werkzaamheden. De werkzaamheden kunnen zowel op locatie als in onze werkplaats in Zwijndrecht worden uitgevoerd.

Reviseren en vervangen

Op basis van het initiële gesprek presenteren onze specialisten een voorstel dat het beste aansluit op uw situatie en wensen. Dit omvat vaak de revisie of vervanging van de bestaande pompset. Revisie wordt vooral overwogen wanneer een bepaald type motor niet meer beschikbaar is en het noodzakelijk is om het onderdeel één op één te vervangen. Als er weinig aanpassingen nodig zijn aan de rest van de installatie, wordt vaker gekozen voor de vervanging van bijvoorbeeld een dieselmotor. Onze experts denken graag met u mee!

Kwaliteit voorop

Kwaliteit, veiligheid en milieu staan bij ons hoog in het vaandel. WB Firepacks is VCA-gecertificeerd en alle Service Engineers beschikken over een veiligheidspaspoort. Afvalstoffen zoals olie, koelvloeistof, filters en accu’s worden op een verantwoorde manier afgevoerd bij erkende, gecertificeerde afvalwerkers.

Bunge Loders Croklaan

Een compleet nieuwe installatie voor een bestaande pompkamer!

Bunge Loders Croklaan heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Een belangrijk onderdeel hiervan is brandveiligheid. De oude sprinklerinstallatie, een diesel en een elektrisch aangedreven bluspomp waren aan vervanging toe. In plaats van deze twee oude sets zijn er twee nieuwe diesel aangedreven pompsets geplaatst. Dit moest in dezelfde pompkamer gerealiseerd worden.

Meer weten over renovatie?

“Geen enkele installatie gaat eeuwig mee, ook al wordt uw Firepack met regelmaat gecontroleerd en onderhouden. Er komt een moment waarop u voor de vraag komt te staan: moet de pompset worden vervangen, of opgeknapt door het vervangen van een aantal onderdelen? Samen met mijn team zorgen wij dat uw installatie weer terug in topconditie verkeerd!”

Roland Stolk