Slotervaart Centrum voor Zorg  |

Ziekenhuizen

Slotervaart Centrum voor Zorg

Alleen gezond hebben we een toekomst. Met Slotervaart Centrum voor Zorg ontstaat er weer ruimte voor zorg en gezondheid. Een uitnodigende locatie waar zorgen, wonen, ondernemen, leren, creëren, genieten, inspireren en innoveren met elkaar in verbinding staan. Zorg staat niet op zich, maar midden in de wereld. Zorg is immers van ons allemaal. Het verbindt de toekomst van alles en iedereen.

Slotervaart Centrum voor Zorg - projecten - WB Firepacks

De vraag

Het project betreft de grootschalige renovatie van het zogenaamde kruisgebouw van het voormalige Slotervaart Ziekenhuis. Het pand uit de jaren zeventig is sterk verouderd. Afgezien van de constructieve romp, die zal blijven, zullen alle bouwkundige componenten en installaties volledig worden vernieuwd. Dit betekent ook dat de sprinklerpomp vervangen moet worden. Het doel van de renovatie is om het getransformeerde gebouw weer helemaal toekomstbestendig te maken.

De oplossing

Om aan de vraag te voldoen om het bestaande gebouw toekomstbestendig te maken, is ook WB Firepacks in beeld gekomen. Wat voor toekomst heeft een gebouw zonder de juiste brandblusinstallatie? De brandveiligheid wordt voortaan gegarandeerd door een elektrisch en diesel aangedreven Firepack. Met deze applicaties moet de veiligheid van Slotervaart Centrum voor Zorg gewaarborgd zijn.

De uitdaging

Renovatieprojecten zijn natuurlijk complexer van aard. Er moet namelijk een oplossing op maat gemaakt worden die past in de bestaande pompkamer. In deze was het ook een uitdaging om überhaupt bij de pompkamer te komen. Gelukkig hadden de machineverhuizers van M.J. van Riel een minikraan op locatie om de Firepack van ongeveer 1.000 kg in de kelder van het gebouw te krijgen. De ruimte in de kelder was zeer beperkt. Hierdoor was het niet de makkelijkste klus, maar ook deze uitdaging is met succes afgerond.

Meer weten over onze oplossingen?

“Ik ga met installateurs en eindgebruikers in gesprek om samen uit te zoeken welke behoefte zij hebben op het gebied van nieuwbouw. Wanneer wij de behoefte in kaart hebben gebracht, breng ik een advies uit over welke oplossing(en) het meest geschikt zijn!”

Roland Stolk

Gerelateerde projecten

Hoogbouw

Olie- & gasindustrie