Bunge Loders Croklaan  |

Productieomgevingen

Bunge Loders Croklaan

Bunge Loders Croklaan is wereldwijd bekend als belangrijke producent en toeleverancier van speciale plantaardige oliën en vetten voor (inter)nationale industriële klanten. Het doel van Bunge Loders Croklaan is: duurzaamheid en milieuvriendelijke productie. De belangrijkste grondstof is palmolie.

De vraag

Bunge Loders Croklaan heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Een belangrijk onderdeel hiervan is brandveiligheid. De oude sprinklerinstallatie, een diesel en een elektrisch aangedreven bluspomp waren aan vervanging toe. In plaats van deze twee oude sets zijn er twee diesel aangedreven pompsets geplaatst. Dit moest in dezelfde pompkamer gerealiseerd worden.

De oplossing

In haar zoektocht naar een mogelijke oplossing kwam Bunge Loders Croklaan uit bij WB Firepacks. De renovatie van bestaande installaties is geen onbekend terrein voor WB Firepacks. Zoals beschreven in de vraag moest de gehele pompkamer worden aangepast. WB Firepacks leverde voor deze oplossing twee dieselaangedreven brandbluspompen.

Voor dit project is een dieselset geplaatst in plaats van een elektrisch aangedreven pompset. Het gevolg van deze wijziging is dat alle leidingen moesten worden aangepast. Om een project als dit goed aan te pakken is het dan ook belangrijk om samen te werken met een goede partner. Wij hebben Blusgroep gekozen als betrouwbare partner in brandbeveiligingssystemen. Door de korte lijnen, flexibiliteit en al hun ervaring op het gebied van brandveiligheidssystemen heeft Blusgroep de engineering in 3D en het leidingwerk verzorgd. Daarom zijn zij de ideale partner om deze klus tot een goed einde te brengen.

De uitdaging

Renovatieprojecten zijn van nature wat complexer van aard. Er moet namelijk een oplossing op maat gemaakt worden die past in de bestaande pompkamer. Voor het project in Wormerveer zijn als het ware vier fasen doorlopen: het demonteren van het leidingwerk en het oude leidingwerk, het hijsen en monteren van de nieuwe sprinklerpompen en het bijbehorende leidingwerk, het in bedrijf stellen van de sprinklerpompen en als laatste de training wekelijks beproeven.

Meer weten over onze oplossingen?

“Ik ga met installateurs en eindgebruikers in gesprek om samen uit te zoeken welke behoefte zij hebben op het gebied van nieuwbouw. Wanneer wij de behoefte in kaart hebben gebracht, breng ik een advies uit over welke oplossing(en) het meest geschikt zijn!”

Roland Stolk

Gerelateerde projecten

Hoogbouw

Olie- & gasindustrie