Ashland
Ashland is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op additieven en gespecialiseerde ingrediënten voor de consumentenmarkt en zich verantwoordelijk inzet voor een betere wereld. Door middel van wetenschap en een bewuste en proactieve mentaliteit voor duurzaamheid bedienen zij klanten in de farmaceutische, persoonlijke verzorging, architectonische coatings, bouw, energie, voedsel, dranken en voedingssupplementen.
Bij Ashland zijn er ongeveer 3.900 medewerkers actief die gedijen op het ontwikkelen van praktische, innovatieve en elegante oplossingen voor complexe problemen voor klanten in meer dan 100 landen.
De vraag
Al sinds het jaar 2008 komen onze collega’s bij Ashland voor het onderhoud van de installatie. In de loop van de tijd zijn er verschillende renovatiewerkzaamheden uitgevoerd, zoals het toevoegen van een Toerendrukregeling, Firecoach of het vervangen van een van de dieselsets.
Op de locatie zijn 4 diesel aangedreven Firepacks in combinatie met een verticale pomp aanwezig. Om de continuïteit van de veiligheid te waarborgen, was de initiële vraag om een drietal motoren in combinatie met schakelkasten en uitlaatsystemen te vervangen. Het doel van de renovatie is om de getransformeerde pompkamer weer volledig toekomstbestendig te maken. Een ander onderdeel van het toekomstbestendig maken is het trainen van de technische collega’s die de wekelijkse testen moeten gaan uitvoeren.
De oplossing
Om aan de brandveiligheid te kunnen continueren is er gehoor gegeven aan de vraag voor een drietal nieuwe motoren in combinatie met een schakelkast, uitlaatsysteem en Firecoach.
Gezien het feit dat we te maken hebben met een actieve locatie dient er rekening gehouden te worden met het feit dat de werkzaamheden geen invloed mogen hebben op de dagelijkse activiteiten op de locatie.
Om hier gehoor aan te geven is het project opgeknipt in een drietal fases. Elke fase bestaat aan een volledige week aan werkzaamheden waarbij Ashland en WB Firepacks verschillende werkzaamheden verrichten om aan het eind van de week één nieuwe diesel Firepack te hebben. Op deze manier blijven de andere 3 Firepacks operationeel bij eventuele brand.
De werkzaamheden kunnen opgesplitst worden in demontage en montage werkzaamheden. Als eerst werd van de huidige diesel motor en schakelkast gedemonteerd. Vervolgens moesten er nog wat aanpassingen gedaan worden aan het bestaande standaard om de nieuwe set met controller hierop te kunnen plaatsen. Waarna de nieuwe motor via het dak naar binnen gehesen kon worden.
Om bovenstaande gerealiseerd te krijgen zijn er in totaal 3 weken uitgetrokken.
Na de oplevering stonden er een vijftal trainingen “wekelijks beproeven” op de agenda. Het doel van deze trainingen is trainen over de product eigenschappen en de techniek van diesel gedreven brandbluspompen. De training bestaat uit zowel theorie als praktijk. Door onze training zijn de operators in staat om de downtime te verminderen en eerstelijns services zelf uit te voeren.
De uitdaging
Renovatieprojecten brengen inherent uitdagingen met zich mee. De werkzaamheden moeten aansluiten op een bestaande situatie, wat meer voorbereiding vereist om verrassingen in het veld te voorkomen. Dankzij deze uitgebreide voorbereiding zijn de werkzaamheden vlekkeloos verlopen.
De grootste uitdaging was in dit geval het projectmanagement. Er waren namelijk drie weken aan werkzaamheden gepland. Tijdens deze weken moeten bepaalde werkzaamheden elkaar opvolgen, en een complicatie kan gevolgen hebben voor de werkzaamheden van de volgende dag. Zoals al aangegeven, verliepen de werkzaamheden goed en kunnen we stellen dat deze renovatieklus succesvol is verlopen!
Meer weten over onze oplossingen?
“Ik ga met installateurs en eindgebruikers in gesprek om samen uit te zoeken welke behoefte zij hebben op het gebied van nieuwbouw. Wanneer wij de behoefte in kaart hebben gebracht, breng ik een advies uit over welke oplossing(en) het meest geschikt zijn!”
Roland Stolk