Over Ons

Wij zijn WB Firepacks! Our power, Your safety

Over WB Firepacks

WB Firepacks ontwikkelt, produceert, test, installeert, repareert en onderhoudt Firepacks: diesel- en elektromotor aangedreven pompsets voor brandblusinstallaties. We zijn dagelijks bezig met de kern van brandbeveiliging. Alles in en rond de pompkamer – het hart van de installatie – krijgt daarbij onze uitdrukkelijke aandacht. Wij leveren onze Firepacks en andere brandpreventie-oplossingen aan sprinklerinstallateurs en aan eindgebruikers in heel Europa. In de Benelux zijn we de onbetwiste marktleider.

Vanuit het hoofdkantoor in Zwijndrecht werken onze Designers en Engineers aan de brandveiligheid van morgen. Naast het ontwikkelen en produceren van nieuwe Firepacks, is het onderhouden van bestaande brandpompen een belangrijk bedrijfsonderdeel. Wij voeren onderhoud uit voor onze eigen producten, maar wij kunnen ook het onderhoud van andere brandbluspompen verzorgen. Onze eigen Service Engineers zijn dagelijks op pad om bestaande brandpompen te onderhouden en te optimaliseren. Al onze werkzaamheden voeren we in eigen beheer uit: van het ontwerp tot testen en van inbedrijfstelling op locatie tot service en onderhoud.

Gezien onze historie leveren wij al geruime tijd Firepacks en andere oplossingen. Hoelang kan een dergelijke installatie maximaal presteren? Er mag geen twijfel bestaan over de prestaties van een brandpomp. Daar speelt onze renovatie-afdeling op in. Het kan namelijk zo zijn dat een brandpomp zijn werkpunt niet meer haalt door veroudering. In dit geval komt onze renovatie afdeling in beeld. Onze Service Engineers kijken tijdens de opname wat er voor nodig is om de installatie weer maximaal in te kunnen zetten.

Hoe kunt u het maximale uit uw brandblusinstallatie halen? WB Firepacks beschikt over experts die u graag meer vertellen over de technische aspecten van onze oplossingen. Deze kennis delen wij ook graag met u via onze WB Firepacks Academy.

Geschiedenis

Met een start als leverancier van pompen zet WB Firepacks zich al sinds 1907 in voor het bedienen van diverse klanten en leveranciers. Dit prachtige bedrijf is opgericht in Groningen onder de naam Van Wijk & Boerma en heeft sindsdien een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt. In 1955 werd de specialiteit in brandpompen voor sprinklerinstallaties geboren. Sinds 2019 zijn we verder gegaan onder de naam WB Firepacks. In de loop der jaren hebben we heel wat bereikt.

Firepacks Group

Firepacks Group is een technische, internationale groep van bedrijven binnen brandblustoepassingen. Deze internationale ambities komen tot uiting in de verschillende internationale vestigingen: Nederland, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Firepacks Group speelt een belangrijke rol in de (brand)veiligheid van de samenleving. Firepacks Group geeft om de veiligheid van morgen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is het sleutelwoord waar al onze medewerkers voor staan. Meer dan 10.000 bedrijven in en buiten Europa vertrouwen op WB Firepacks. 24 uur per dag, het hele jaar rond. We zijn dagelijks bezig met de kern van brandbeveiliging.

Neem een kijkje achter de schermen bij WB Firepacks!

Corporate brochure

Download hier onze corporate brochure voor meer informatie over onze organisatie.

Lumipol Group

WB Firepacks is onderdeel van de Lumipol Group. Lumipol Group is de overkoepelende organisatie van een aantal internationaal werkende technologische en innovatieve bedrijven. De gemene deler: Powering the world.

Partners & Samenwerkingen

Wij maken ons sterk voor de brandbeveiligingsbranche. Hierin werken we samen met verschillende partijen.