Pompsets voor watermist

Watermistinstallatie: optimale brandbeveiliging, minimale hoeveelheid water

Pompsets voor watermist

Zijn de goederen gevoelig voor vocht, dan valt de keuze vaak op een watermistinstallatie. Denk hierbij aan datacentra of musea. Maar ook in een omgeving waar mensen niet zelfredzaam zijn, komt een watermistinstallatie goed tot zijn recht, zoals zorgcentra en ziekenhuizen.

Een watermistinstallatie detecteert een brand in een vroeg stadium. De hoge reactiesnelheid vraagt om een pompset met dezelfde voorwaarde. U moet erop kunnen vertrouwen dat het systeem, in geval van brand, direct in werking treedt. Er zijn twee soorten watermistinstallaties: hoge druk watermist (HI PR) en lage druk watermist (LO PR). Hoe hoger de druk, hoe fijner de nevel, hoe meer warmte er wordt geabsorbeerd en hoe minder waterverbruik er is. WB Firepacks biedt oplossingen voor beide systemen. Wij staan u bij om de meest economische en technisch verantwoorde oplossing voor uw situatie te bepalen.

Wist u dat een watermistinstallatie een lange levensduur heeft én er een kleinere watervoorraad nodig is, in vergelijking met een traditionele sprinklerinstallatie? Dit maakt de watermistinstallatie een duurzame investering! 

High Pressure Watermist

Specificaties:

Aandrijving|Diesel
Capaciteit|tot 2000 l/min
Druk|tot 140 bar
Vermogen|tot 600 Kw
Voorschriften|NFPA-20

Bij het blussen van een brand met behulp van watermistinstallatie wordt het water door middel van hoge druk omgezet in nevel. De hoeveelheid water wordt hierdoor beperkt en is er minder wateroverlast (lees: schade). Wat uiteraard een sneller bedrijfsherstel na de brand oplevert. Deze zogenaamde High Pressure Watermist wordt veel toegepast in omgevingen waar waterschade enorme gevolgen heeft, zoals datacenters, musea, bibliotheken en ruimten met kostbare apparatuur. Hierbij gaat het vaak om grote oppervlakten, wat gevolgen heeft voor de benodigde capaciteit en druk. Om de gewenste hoge druk te generen wordt de High Pressure Watermist Firepack aangedreven door een dieselmotor.

Low Pressure Watermist

De Low Pressure watermistinstallatie is specifiek geschikt voor locaties waar minder druk nodig is. Watermist is volledig onschadelijk voor mensen. De Low Pressure watermistinstallatie verlengt de vluchttijd, daardoor is deze oplossing uitermate geschikt voor een gebouw waar niet-zelfredzame personen verblijven. Denk hierbij aan ziekenhuizen, verzorgingshuizen, gevangenissen, scholen en kinderdagverblijven. De Low Pressure Watermist wordt aangedreven door een elektromotor.

Specificaties:

Aandrijving|Elektrisch
Capaciteit|tot 1500 l/min
Druk|tot 14 bar
Vermogen|tot 50 Kw
Voorschriften|NFPA-20 /  NEN-EN12845

Meer weten over onze oplossingen?

“Ik ga met installateurs en eindgebruikers in gesprek om samen uit te zoeken welke behoefte zij hebben op het gebied van nieuwbouw. Wanneer wij de behoefte in kaart hebben gebracht zal ik een advies uitbrengen over welke oplossing(en) het meest geschikt zijn!”

Sjaak Blom