Even voorstellen... Thomas Fahrenbach

Thomas Fahrenbach is sinds maart 2022 gestart als Business Development Manager Foam Solutions bij WB Firepacks. Thomas heeft meer dan 20 jaar ervaring in alles wat met brandbestrijding en brandbeveiligingsoplossingen te maken heeft. We gebruiken zijn observaties en inzichten om onze aanwezigheid binnen de schuimmarkt te vergroten. Met de hulp van Thomas hopen we onze bestaande en nieuwe klanten beter te kunnen ondersteunen op het gebied van kennis en producten.

Thomas Fahrenbach - WB Firepacks

Even voorstellen…  

“Hallo; mijn naam is Thomas Fahrenbach. Ik ben geboren in 1961, ben getrouwd en heb 2 dochters. Ik woon in het zuiden van Hessen in Oberzent-Falken Gesäß in Duitsland.

In mijn vrije tijd bouw en vlieg ik radiografisch bestuurbare vliegtuigen. Helaas heb ik mijn passie als vrijwillige brandweerman moeten opgeven vanwege de leeftijdsbeperking in Duitsland. Vanaf mijn 12e was het de basis voor mijn toekomstige beroepsleven, dat wist ik toen nog niet.”

Je bent al tientallen jaren actief in de brandbeveiligingsmarkt. Dat vraagt ​​om nadere uitleg…

“Na school zat ik 12 jaar bij de Duitse luchtmacht, daarna een paar jaar bij de Reservistenvereniging.

In 1998 heb ik van mijn hobby brandbestrijding mijn beroep gemaakt en ben ik begonnen als servicemanager bij HALE Europe. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met foam & CAFS.

Later (2005) ben ik overgestapt naar Pentair Water (FoamPro) als verkoper. Binnen de groep ben ik intern overgestapt naar Pentair Water – Aurora Pumps – (2008). Hier was ik onder andere key accountmanager voor WB Firepacks. In 2014 kreeg ik de kans om weer voor FoamPro te werken. Tot eind 2019 verzorgde ik hier de brandweerwagenfabrikanten.

Begin 2020 met het begin van de COVID-pandemie heb ik een aanbod aanvaard van Herman Schmitz GmbH om de export voor brandweerwagens en schuimblussystemen op te bouwen.

Helaas was dit door de pandemie maar gedeeltelijk gelukt en onder invloed van andere factoren ging het bedrijf in de zomer van ’21 failliet en verloor ik mijn baan,

Gedurende deze tijd begon ik te praten met WB Firepacks en Fire Lion.”

Je vertelt dat je van je hobby je beroep hebt gemaakt. Heb je altijd al in de brandpreventie markt willen werken?

“Met een verleden (sinds mijn 12e levensjaar) als vrijwillige brandweerman was het een logische stap om in de brand preventie markt te gaan werken.”

Je hebt voor verschillende bedrijven gewerkt, maar ook in verschillende landen? Wat heb je geleerd uit deze internationale ervaringen?

“Al mijn tijd in de industrie was ik betrokken bij “Export” verkoop, ik hou van reizen en ik geniet ervan om verschillende mensen en culturen te ontmoeten. Het is een mooi neveneffect naast de zakelijke uitdagingen. De belangrijkste les die ik heb geleerd is: wees altijd open-minded.”

Hoe ben je in contact gekomen met WB Firepacks? Wat heeft je doen besluiten om voor WB Firepacks te kiezen?

“Zoals ik hierboven al zei, was ik Key-Accountmanager voor WB Firepacks tijdens mijn tijd bij Pentair. Fire Lion ken ik van mijn tijd bij FoamPro. Ik was daar een klant van Fire Lion. Door mijn connectie met Köksal en Tom en mijn huidige werksituatie lag het voor de hand dat ik in gesprek zou gaan met de organisatie van WB Firepacks. Zij kunnen mijn arbeidskracht en kennis van de markt rondom de pomp- en schuimtoepassingen goed gebruiken.”

Wat is jouw eerste indruk van WB Firepacks?

“WB Firepacks heeft de best mogelijke eerste indruk achtergelaten, ik heb een zeer warm welkom ervaren. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat ik een ander perspectief kan toevoegen met betrekking tot de schuimoplossingen.”

Je hebt verschillende specialismen binnen brandbeveiliging. Waarom past de schuimexpertise goed bij jou?

“Met mijn geschiedenis als brandweerman was het altijd het onderwerp van het gebruik van schuim/CAFS, aangezien de brandbestrijdingscapaciteiten en veiligheid van brandweerlieden worden vergroot en tegelijkertijd de impact op het milieu afneemt. Door de jaren heen heb ik een goede hoeveelheid kennis opgedaan die me vasthield in de wereld van schuim.”

Wat is de grootste verandering in al die jaren dat jij actief bent in deze markt?

“De grootste verandering is het begrijpen van de brandweer dat het gebruik van schuim niet een gevaar is.

Schuimconcentraten zijn ook doorontwikkeld om lagere mengpercentages te hebben, d.w.z. dat deze zijn gereduceerd van 6% tot 1% of zelfs minder.”

Wat vind je van het aanstaande verbod op fluorschuim?

“WB Firepacks is klaar om die uitdaging aan te gaan. WB Firepacks heeft de technische capaciteiten en het juiste product om met deze veranderingen om te gaan.”

Wat is jouw rol als Business Development Manager Foam Solutions bij WB Firepacks?

“Mijn focus is om te beginnen waar onze bestaande klant en potentiële klanten ondersteuning nodig hebben in kennis en product. We zullen de aanwezigheid van WB Firepacks in de markt vergroten.”

Wat is de rol van HSA Firepacks en Fire Lion binnen jouw functie?

“Ik ga WB Firepacks, HSA Firepacks en Fire Lion ondersteunen op het gebied van schuimtoepassingen. Voor WB Firepacks ga ik samen met mijn collega’s de huidige positie ten aanzien van oplossingen verbeteren. Hetzelfde geldt voor HSA Firepacks, maar dan specifiek voor de Duitse markt. Vervolgens zullen we bekijken hoe we verder kunnen uitbreiden binnen Europa. Anderzijds ben ik van plan om de mogelijkheden voor Fire Lion voor de mobiele markt verder te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan de fabrikanten van brandweerwagens. Wellicht kan de Fire Lion schuimpomp een oplossing zijn voor deze sector.”

Verhalen van andere medewerkers

Yoeri – Marketing & Communication Specialist

Douwe – Managing Director

Anita – Planner