Even voorstellen… Martijn Evers

Deze keer maken we kennis met Martijn Evers in de rubriek ”Even voorstellen…”. Martijn is al ruim  4 jaar werkzaam bij WB Firepacks. Zijn eerste opdracht bij WB Firepacks voerde hij uit vanuit een externe organisatie. Na deze periode wisten wij al snel dat we Martijn moesten toevoegen aan ons Engineersteam!

Martijn - Mechanical & Process Engineer - WB Firepacks

Even voorstellen…

“Martijn Evers, woonachtig in Oosterhout. Als Mechanical & Process Engineer ben ik sinds 2017 verantwoordelijk voor het ontwerpen, analyseren, monitoren en verbeteren van processen en installaties binnen de afdeling Engineering.

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden in verschillende attractie -en themaparken. Niet alleen voor de spanning en sensatie, maar ook een plek waar ik mijn passie met techniek kan uiten. Dit beleef ik samen met vrienden en familie.”

Waar komt jouw passie voor techniek vandaan?

“Techniek zit bij ons in de familie, van Elektrotechniek tot in de bouw. Techniek is dus altijd een rode draad door mijn leven geweest. Je ei kwijt kunnen in technische creatieve gedachten en processen en dit tot werkelijkheid zien komen is het mooiste wat er is!”

Wat is jouw doel voor het komende jaar?

“Mijn doel voor het komende jaar is de processen binnen de afdeling Engineering nóg beter te stroomlijnen en samen met mijn collega’s onze producten verder te optimaliseren. Engineering is namelijk de technische vertaler tussen onze Sales afdeling en Werkplaats. Wij als Engineers vertalen de klantwensen naar een technisch goedwerkend product en zorgen voor de juiste overdracht naar onze productiemedewerkers. Hierin komen alle aspecten van techniek samen, zoals Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek.”

Waar ben jij nu echt trots op sinds je bij WB Firepacks werkzaam bent?

“Een van de grotere projecten binnen WB Firepacks is voor mij de EUROPACK. Er was binnen de organisatie al een geruime tijd de wens om een standaard Firepack te ontwikkelen, zowel qua vorm als het gehele procesverloop. De EUROPACK is een moduleerbaar frame, geschikt voor meerdere pomp -en motorcombinaties. Voorheen werd er voor elke pomp -en motorcombinatie een uniek frame ontwikkeld. Hierdoor is de EUROPACK breed inzetbaar.

Naast de verbeteringen voor onze productiemedewerkers heb ik, samen met andere collega’s, naar het gehele procesverloop van het Engineeringstraject gekeken. Door bepaalde zaken standaard te maken, zowel in staal als in onze software verloopt het proces niet alleen gemakkelijker, de kans op onjuistheden wordt ook kleiner. Hierdoor kunnen we sneller en zorgvuldiger het project afronden.

Wat mij trots maakt om aan het ontwikkeltraject van de EUROPACK deel te hebben genomen is dat we een prachtig product op de markt hebben kunnen brengen, en procesverbeteringen door de gehele organisatie hebben gevoerd.”

Verhalen van andere medewerkers

Yoeri – Marketing & Communication Specialist

Douwe – Managing Director

Anita – Planner