Even voorstellen… Corina Sneijer

In deze technische wereld zijn niet alleen maar mannen werkzaam. Deze keer maken we namelijk kennis met Corina Sneijer in de rubriek ”Even voorstellen…”. Corina is van jongs af aan al gefascineerd door het werken met cijfers. Zij is dan ook al ruim 10 jaar werkzaam voor WB Firepacks als assistent Controller. Hierbij kent zij de organisatie en alle collega’s door en door. Sinds kort is zij dan ook teamleidster van de afdeling administratie!

Corina Sneijer - WB Firepacks

Even voorstellen… 

“Ik ben Corina Sneijer, geboren en opgegroeid in Rotterdam. Nu al meer dan 14 jaar wonend in het mooie Zwijndrecht samen met mijn partner Richard. We hebben gezamenlijk drie kinderen, van 17, 21 en 27 en we mogen ons sinds afgelopen 22 juli ook Opa en Oma noemen. Ik ben sinds maart 2011 werkzaam bij WB Firepacks als assistent controller en vanaf februari dit jaar ook teamleidster van de afdeling Administratie. In mijn vrije tijd tennis ik heel graag en verder houd ik er erg van om mijn tijd te spenderen met familie en vrienden. In het kort samen genieten van het bourgondische leven zal ik maar zeggen…”

Hoe ziet een dag van een assistent Controller eruit?

We kunnen wel stellen dat geen één dag bij Corina hetzelfde is. “Ik houd me onder andere bezig met de aansturing van de administratie, debiteurenbeheer en de controle van projecten die uitgeleverd moeten worden. Verder bereid ik wekelijkse betalingen van onze leveranciers voor, controleer ik de omzet, doe ik BTW aangiftes, voorbereiden maandafsluiting en zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Naast het stuk als assistent Controller is Corina ook teamleidster van de afdeling Administratie. Zij is al meer dan 10 jaar werkzaam voor WB Firepacks. Voordat zij teamleidster werd werkte zij al intensief samen met iedereen binnen deze afdeling. Haar hechte band met haar collega’s uit ze dan ook in haar doelstelling voor het komende jaar. “Wat ik graag als doel stel voor mij zelf is onze afdeling met zijn allen zo goed mogelijk te laten functioneren met de fijne groep die we nu hebben en dat verder uitwerken.”

Wat maakt het dat jij dit werkt bent gaan doen?

“Ik ben dit werk gaan doen omdat ik erg houd van om met cijfertjes bezig te zijn en kloppend te krijgen indien dat niet zo is. Mijn eerste baan was bij een automatiseringsbedrijf in de regio Drechtsteden en daar heb ik de mogelijkheden gekregen om mezelf te ontwikkelen op het gebied van boekhouden. Ik heb destijds in de avonduren diverse boekhoudopleidingen behaald. Daarnaast was ik binnen dit bedrijf verantwoordelijk voor de verkoop en ondersteuning van boekhoudpakketten en natuurlijk de eigen administratie. De passie voor boekhouden is dus al in een vroeg stadium ontstaan.”

Op welk project binnen de organisatie ben jij trots dat jij je steentje heb mogen bijdragen?

“Ik ben heel trots op het feit dat ik heb mogen meewerken en testen van de nieuwste ISAH versie binnen de organisatie en dat ik tijdelijk ook de salarisadministratie hebben mogen uitvoeren. Gelukkig is dit ook weer overgenomen door mijn collega Mirjam want de personeelszaken afdeling bestaat niet alleen uit Salarisadministratie.”

Wat zorgt ervoor dat je lachend naar je werk gaat?

Om meer dan 10 jaar bij een organisatie te blijven werken moet de organisatie investeren, maar ook zeker jij zelf als persoon: “Ik ga meestal elke dag met een lach naar mijn werk omdat ik weet dat we met onze afdeling weer lekker aan de slag gaan om alles weer voor elkaar te krijgen qua werk en het super is om aan het einde van de dag te zeggen “ Zo dat hebben we maar weer ff gedaan met zijn allen!”. “

Corina het maximale uit haar tijd bij WB Firepacks door te investeren in haar collega’s, maar ook zeker in haar eigen ontwikkeling. Dit doet ze door zelf met mogelijke verbeteringen te komen: “Ik vind het erg leuk om bij WB Firepacks te werken omdat ik met zoveel verschillende soorten mensen kan werken. Wat ik ook fijn vind is dat er geluisterd wordt naar eigen ideeën en dat daar ook daadwerkelijk wat mee gedaan wordt. Tevens vind ik dat WB Firepacks een hele goede werkgever is, gezien alle arbeidsvoorwaarden die er zijn.”

Dus even kort samengevat. Wat moet jij doen om 10 jaar bij je baas te blijven werken:  “Ja, ik val een beetje in herhaling maar ik ben hier al 10 jaar aan het werk omdat het voor mij nog steeds heel veel uitdagingen bied en het dus zeker niet saai is. En natuurlijk het allerbelangrijkst dat mijn collega’s er ook voor zorgen dat ik niet weg wil want we lachen wat af met elkaar !”

Met deze mooie woorden sluiten wij de rubriek “Even voorstellen…” voor deze keer met Corina!

Verhalen van andere medewerkers

Yoeri – Marketing & Communication Specialist

Douwe – Managing Director

Anita – Planner