30 mei 2023

WB Firepacks lanceert Firecoach: Professioneel en duurzaam beheer van sprinklerinstallaties

WB Firepacks uit Zwijndrecht heeft een nieuwe versie uitgebracht van het remote monitoring en controle systeem voor sprinklerinstallaties: Firecoach. Door de machine-to-machine technologie van Firecoach wordt remote monitoren en testen onderdeel van de dagelijkse praktijk. Op afstand wordt inzicht gegeven in prestaties van de brandblusinstallatie. Het resultaat: efficiëntere inzet van personeel, minder onderhoud en inzicht in de prestaties van de installatie.

Professioneel en duurzaam systeem voor beheer sprinklerinstallatie - Firecoach

Altijd verbonden
De nieuwe versie van Firecoach is gebaseerd op de jarenlange opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van remote monitoring. Deze kennis en kunde is vertaald naar een vernieuwd ontwerp van het dashboard en een gebruiksvriendelijke interface van de mobiele applicatie. Gebruikers van de applicatie kunnen nu eenvoudig hun pompset op afstand monitoren, testen en ontvangen realtime feedback over de status.

Daarnaast geeft Firecoach users ook de mogelijkheid om op afstand de wekelijkse test uit te voeren. Dit gebeurt via dezelfde protocollen als in het veld. Hierdoor is het mogelijk om met dezelfde kwaliteit meerdere tests per dag uit te voeren.

Future proof
Het is belangrijk om altijd na te denken over hoe iets verbeterd kan worden. Dat vraagt om een innovatieve positionering. Een belangrijk onderdeel binnen de brandbeveiliging is het onderhouden van de sprinklerinstallaties. Beheer op afstand geeft juist voor dit onderdeel meer handvaten om de kwaliteit te waarborgen.

“We zijn trots op deze nieuwe versie van Firecoach, waarbij we optimaal inzicht geven in verschillende parameters van de pompset. De belangrijkste feature is de volledige controle in beheer, monitoren, signaleren, acteren en diagnosticeren. Alles duidelijk weergegeven in een online dashboard. Ik ben ervan overtuigd dat dit de toekomst is van onze klanten en eindklanten.”, aldus Safak Dinc, Product Engineer bij WB Firepacks.

Samenwerking
De vernieuwde applicatie is ontwikkeld in samenwerking met WolfpackIT, een software en platform development bedrijf gelegen in het kloppende hart van innovatie: de TU Eindhoven. Door de samenwerking met het zeer deskundige en gedreven team zijn de (technische) wensen opgezet naar een goed werkend systeem.

Douwe van der Zee, Managing Director bij WB Firepacks:  “De nieuwe functies en het verbeterde algehele pakket van Firecoach is zeer positief voor onze klanten. Zij zullen de volledige controle hebben over de door hun geïnstalleerde installatie. De rol van Firecoach is hierin dat deze gaat signaleren en informeren. Op deze manier zal geen calamiteit onze klanten nog ontgaan. ”

De vernieuwde Firecoach app is vanaf nu te downloaden in de Apple App Store en Google Play store. Vind meer informatie over de applicatie of een demo op www.firecoach.app.

Deel dit nieuws

Het laatste nieuws van WB Firepacks