23 januari 2023

WB Firepacks komt met een alles-in-één schuimoplossing: EFP Compack

Intersec 2023 was het moment voor de officiële lancering van de EFP Compack. Een compact schuimsysteem dat bestaat uit de meest hoogwaardige producten: aandrijving (elektrisch/diesel), schuimpomp (Fire Lion) en een schuimbijmengsysteem (EFP). Deze applicatie is de ideale alles-in-één schuimoplossing. De EFP Compack is een garantie voor de toekomst.

WB Firepacks heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de organisatie. Een deel van deze investeringen richt zich sterk op de schuimmarkt. Met de overname van Fire Lion Global en het aanstellen van Thomas Fahrenbach (Business Development Manager Foam Solutions) zet de organisatie stappen binnen deze markt. De EFP Compack is het eerste concrete resultaat van de samenwerking tussen de verschillende expertises binnen de organisaties.

Thomas Fahrenbach, Business Development Manager Foam Solutions: “Met het succes van de Electronic Foam Proportioner (EFP) werd het tijd om een compact schuimsysteem te ontwikkelen. De markt vraagt om een kleine en compacte toepassing welke gemakkelijk is te installeren. Het resultaat is de nieuwe EFP Compack: een compleet systeem gemonteerd op een gemeenschappelijke grondplaat met de kleinst mogelijke afmetingen. De EFP Compack bevat onze beproefde EFP die is aangesloten op de Fire Lion schuimpomp. De combinatie van deze componenten voorkomt problemen met de nieuwe fluorvrije schuimconcentraten.”

De EFP Compack is een garantie voor de toekomst. Het product bestaat uit drie componenten: de aandrijving (elektrisch/diesel), de schuimpomp (Fire Lion) en een bijmengsysteem (de EFP). Onafhankelijk van elkaar hebben de componenten hun kwaliteit bewezen. Al deze componenten zijn te verkrijgen met een <FM> Approval. Het feit dat deze op een compacte manier zijn gecombineerd maakt dit een “plug and play system”. EFP Compack, de all-in-one solution bij de toelevering van schuimconcentraat.

Over WB Firepacks

WB Firepacks ontwikkelt, produceert, test, installeert, repareert en onderhoudt Firepacks: diesel- en elektromotorisch aangedreven pompsets voor brandblusinstallaties. Vanuit Zwijndrecht (Nederland) en Celle (Duitsland) leveren WB Firepacks en HSA Firepacks sprinklerinstallateurs en eindgebruikers door heel Europa en de wereld. Kijk voor meer informatie op www.firepacks.com.

Naast de totaal oplossing hebben wij een dochteronderneming die gespecialiseerd is in het schuim gedeelte. Fire Lion is wereldwijd actief als leverancier van schuimpompen en schuimpompsystemen. Met deze de toevoeging is WB Firepacks een nog completere partner op het gebied van (schuim)pompsets voor brandblusinstallaties.

Deel dit nieuws

Het laatste nieuws van WB Firepacks