23-11-2020

Samen sterk: WB Firepacks maakt techniek toegankelijk

Terug naar het overzicht

Ter ondersteuning van het techniekonderwijs heeft WB Firepacks een demo Elektromotor aangeboden aan CSG De Lage Waard in Papendrecht. De leerlingen van het vwo zijn aan de slag gegaan met het bouwen van een eigen elektromotor. De demo werd daarbij als inspiratie gebruikt. 

News logo

Lesmateriaal
''Een opengewerkte elektromotor stond op de nominatie om weggegooid te worden. Ik dacht, dat kan anders en heb contact gezocht met De Lage Waard. Er was zeker interesse om de motor te gebruiken voor lesdoeleinden. Na wat mailverkeer en met behulp van Leegwater Transport, staat de motor nu op de locatie. Een win-win-situatie'', aldus Bas van der Ven, Senior Werkvoorbereider en initiatiefnemer van deze samenwerking.

Techniek laat leven
Mark van de Wetering, docent Natuur en Scheikunde, onderstreept dit. ''Door de praktijkvoorbeelden brengt het de techniek tot leven voor de leerlingen. Dit spreekt veel meer tot de verbeelding dan alleen een plaatje. Ze willen het toch aanraken en ''proeven''. Dat werkt! We zijn dan ook erg blij met dit initiatief!'', aldus Mark van de Wetering.

Techniekpromotie
WB Firepacks zet zich graag in voor techniekpromotie. Techniekonderwijs blijft belangrijk voor nieuwe toekomstige techniektalenten. Om de techniek toegankelijker te maken, zoekt WB Firepacks naar samenwerkingen met onderwijsinstellingen in Zwijndrecht en omgeving. Want kijkend naar de toekomst is dit essentiëler dan ooit.

WB Firepacks geeft ook een boost aan het regionaal technisch VMBO. Benieuwd naar een samenwerking? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking!

Ander nieuws

29-10-2019 Van Wijk & Boerma wordt WB Firepacks
Lees meer

09-08-2018 Samenwerking tussen WB Firepacks en WestTanks een feit!
Lees meer

13-05-2019 Electronic Foam Proportioner, een uniek schuimbijmengsysteem
Lees meer