25 februari 2022

Gevolgen van fluorvrij blusschuim voor uw brandblusinstallatie

Het hing al enig tijd in de lucht, maar de nieuwe wetgeving rondom het gebruik van fluorhoudend (PFAS*) blusschuim wordt in de nabije toekomst aangescherpt door de Europese Unie. De uitkomst is een definitief verbod op fluorhoudend (PFAS) blusschuim. Daarom is dit het moment om samen te kijken naar wat de gevolgen en mogelijk aanpassingen zijn op uw brandblusinstallatie.

Hogere viscositeit

De fluorvrije soorten blusschuim kennen een andere samenstelling en fysische eigenschappen, waaronder een hogere viscositeit en dus dikker. Het is belangrijk om te onderzoeken of uw brandblusinstallatie het fluorvrije schuim kan verwerken. Sommige fluorvrije schuimen zijn zó dik dat ze niet uit de verpakkingscontainer willen stromen. Of niet goed bijmengen zonder aanpassingen aan uw brandblusinstallaties.

Gevolgen voor uw brandblusinstallatie

Het gebruik van fluorvrije blusschuim heeft gevolgen voor de werking van verschillende onderdelen van uw brandblusinstallatie, waaronder schuimpomp, bijmengsysteem en/of water gedreven schuimmenger. Bij WB Firepacks bieden wij u de oplossing met ons uitgebreide productportfolio. Onder andere de Electronic Foam Proportioner (uniek schuim-bijmengsysteem) en Fire Lion schuimpompen zijn viscositeit onafhankelijk. De systemen zijn toekomstgericht en zijn geschikt voor alle schuimsoorten.

Laat u adviseren door WB Firepacks!

Zoals u van WB Firepacks gewend bent, hebben wij de technische knowhow en juiste producten (pompen en bijmengsystemen) in huis om u te ondersteunen bij de overgang van fluorhoudend naar fluorvrij blusschuim. Wij maken uw brandblusinstallatie (Firepack of pompsets van andere fabrikanten) volledig toekomstproof! Hierdoor dragen we samen bij aan een duurzamere samenleving, zorgen we voor reductie van uw onderhoudskosten én de juiste brandbeveiliging!

Meer weten? Wilt u weten wat WB Firepacks voor u kan betekenen. Laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

*PFAS is een verzamelnaam voor zo’n 6000 verschillende fluor-koolstof verbindingen die producten hittebestendig en water- en vet afstotend maken. Het wordt gebruikt in water en hittebestendige kleding, vet-afstotend verpakkingsmateriaal zoals pizzadozen en frietbakjes, antiaanbaklagen van pannen, en dus ook in blusschuim. Fluor-koolstofverbindingen worden niet of nauwelijks afgebroken in het milieu en het menselijk lichaam en zijn door de overheid gekwalificeerd als “zeer zorgwekkende stoffen.

Deel dit nieuws

Het laatste nieuws van WB Firepacks